Toegangsopties

De toegangsopties van Grid 3 zijn uitgebreid en intuïtief. Van aanwijsapparaten tot aanraakschermen, oogbesturing tot schakelaars; Grid 3 heeft innovatieve nieuwe functies die de alternatieve toegang gemakkelijker en effectiever maken.

Grid 3 geeft u de controle

Er zijn veel commando’s in Grid 3 die de controle geven; U kunt verschillende toegangsmethoden inschakelen of uitschakelen, de snelheid en tijdsinstellingen van uw toegang aanpassen en zelfs de oogbesturing opnieuw kalibreren. Dit alles is mogelijk vanuit Grid 3 met behulp van uw alternatieve toegangsmethode.

Aanwijsapparaten

Elk apparaat dat fungeert als een muis om de aanwijzer te verplaatsen, kan gebruikt worden met Grid 3. U kunt kiezen hoe cellen gemarkeerd worden, met opties om een cel te vergroten en de kleur van de rand of achtergrond te veranderen

Aanraken

Als u aanraken gebruikt om uw apparaat te bedienen Grid 3 heeft instellingen waarmee u zaken eenvoudiger kunt maken. We hebben een ingebouwde virtuele toetsenblokkering gecreëerd die ongewenste schermaanraken negeert. U kunt ook kiezen of u wilt dat het scherm reageert op uw eerste aanraking of dat juist het loslaten van het scherm een selectie maakt.

Oogbesturing

Grid 3 kan worden geopend met behulp van een keuze uit oogbesturing camera’s. De instellingen voor oogbesturing zijn allemaal beschikbaar vanuit Grid 3, zodat u ze tijdens het gebruik kunt aanpassen. Hoe u een selectie maakt is aan u. Naast de visuele indicator Dwell, heeft u nu ook de mogelijkheid om onze innovatieve nieuwe functie, Zoom to Click, te gebruiken bij het besturen van uw computer.

Camera’s ondersteund door Grid 3:

  • MyGaze Assistive 2
  • Alea Cam30
  • Alea Cam30NT
  • EyeTech TM5
  • Seetech
  • Tobii PC Eye Mini
  • Tobii PC Eye Go
  • Tobii i-serie
     

Schakelaars

Scannen met schakelaars in Grid 3 is een nieuwe ervaring, met functies die eerder nog niet beschikbaar waren, zoals de Scan Progress Indicator – een innovatief hulpmiddel dat u helpt anticiperen wanneer het gewenste item wordt gemarkeerd. Er zijn ook veel andere instellingen in Grid 3 om het scannen voor u efficiënter te maken. U kunt cellen groeperen in blokken, rijen en kolommen, de scan automatisch of handmatig doorvoeren, aanvullende schakelaars gebruiken en schakeltijden aanpassen.

Meerdere schakelaars

Alternatieven voor het scannen, bij gebruik van meer dan één schakelaar, zijn onder meer gebruik van vier schakelaars of een joystick om omhoog, omlaag, links en rechts te bewegen. Er is ook de mogelijkheid om Schakelaar Eliminatie te activeren, waar rasters in groepen worden opgesplitst, die u direct met de bijbehorende schakelaar selecteren.

Stemactivering met Hey Grid 3

U kunt ook Grid 3 bedienen en cellen activeren met uw stem met behulp van onze Hey Grid 3 stemactivering functie.
We noemen stemactivering ‘Hey Grid 3’, omdat dat de voorgeprogrammeerde wek zin is – dus Grid 3 luistert en reageert niet altijd op alles wat je zegt – maar je kunt het veranderen in wat je ook wilt!
De spraakactiveringshulpmiddelen zijn bijzonder handig voor mensen die kunnen spreken, maar ondersteunende technologie gebruiken voor het bedienen van hun omgeving.

Meer weten over omgevingsbediening

Auditieve terugkoppeling

In Grid 3 heeft u ook de mogelijkheid om audio markering te gebruiken, daarbij wordt een beschrijving van de cel of een geluid afgespeeld voordat u een selectie maakt. Audio-markering kan een ander audioapparaat gebruiken dan uw algemene spraak, zodat u een bedrade of Bluetooth hoofdtelefoon kunt gebruiken voor audio markering en een luidere luidspreker voor uw stem.

Ontworpen voor toegang

Grid 3 is ontworpen om moeiteloos te werken met elk type alternatieve toegang. Omdat tijdens de hele ontwikkeling rekening is gehouden met de toegankelijkheidsfuncties zijn alle functies en instellingen geïntegreerd en eenvoudig aan te passen als uw behoeften veranderen.

Boek een bezoek

Boek een afspraak met een van onze medewerkers om onze technologie uit te proberen.

Prijs opvragen

Geef aan wat u nodig heeft en stuur het ons.

Scroll naar boven